Akár jön Nödl, akár nem, nyerni kell

   

Megérkezett az Innsbruck osztrák NHL-csatára, de a csomagja lemaradt. Mindenesetre meze már van. A Fehérvárnak viszont nincs félni valója, egy NHL-es nyarat nem, legfeljebb hangulatot csinál. A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy magát legyőzze Kevin Primeau csapata, s akkor tán nem lesz gond.

Csütörtökön 13 órakor megérkezett Innsbruckba Andreas Nödl, aki elszánt abban a tekintetben, hogy pénteken jégre lép Székesfehérváron. Egy hosszú repülőút után egy még hosszabbnak tűnő buszozás vár rá. De csak akkor, ha az elkeveredett csomagja, benne a teljes felszerelése is megérkezik időben, amelyről még késő délután sem derült ki, éppen merre lehet a nagyvilágban. Az Innsbruck az EBEL eddigi leggyengébben szereplő csapata, mindössze egy pontot csíptek meg, a Dornbirn elleni hazai meccsen. Ráadásul ellenük szerezte meg a Fehérvár története legnagyobb győzelmét, egy emlékezetes 10-1-es meccsen. Mindez természetesen semmit nem jelent a pénteki mérkőzésre nézve.

“Gőzerővel dolgozunk a sok kis és a kevés nagy hibánk kijavításán ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jégkorongblognak. ? Akadtak problémáink legutóbb is, de megmutattuk, ezekkel együtt is képesek vagyunk jól játszani. Természetesen tisztában kell lenni azzal, hogy a pénteki meccs nem a Villach elleni harmadik harmad egyenes folytatása lesz, ilyen gyorsan nem tudunk kijönni abból a gödörből, ahol voltunk. De az iram, az elszántság, az akarat tekintetében azt a szintet kell tartani, és akkor jobb eredményekre leszünk képesek.

Nekünk, edzőknek pedig az a feladatunk, hogy sikeresen megbirkózzunk azzal a feladattal, aminek eredményeképpen a játék is jön a fontos időszakokban. Meg kell találni a megfelelő taktikát.

A csapatban nagy változás nem várható, a legutóbbi meccsen látott sorokban változást nem tervezünk. Jól működött a gépezet, sok helyzetet alakítottunk ki, bár sok embertől várjuk még, hogy megtalálja a góllövő ütőjét. Az utóbbi időben három bekkpárral játszunk, és ez hatékonynak látszik, bevált, ezért van, hogy a hetedik bekkünk kevesebb játéklehetőséget kap.

A helyzet Sille Tamás visszatérésével változhat. Rutinos hátvédünk csütörtökön először lépett jégre sérülése óta, egyelőre még nem edz a csapattal, a jeges edzés előtt mozgott egyet. Fokozatosan kapja majd a terhelést, a tervek szerint jövő héten valamikor bekapcsolódik a közös munkába, és utána már rajta múlik, mikor vállalja a játékot. Egyelőre minél több időt kell a jégen töltenie, hogy visszatérjen a formája és javuljon az erőállapota. A kezdő kapus tekintetében a péntek délelőtti edzés után születik meg a végleges döntés, de talán nagyobb az esélye annak, hogy ismét Bálizs Bence kap lehetőséget.”

A Sportklub Tv nem adja a 19.15-kor kezdődő mérkőzést.

Sapa Fehérvár AV19

19:15

HC Innsbruck

EBEL. Székesfehérvár, 2012. október 5. Játékvezető: Erd, Kaspar, Németh M., Soós D.
Bálizs (Munro) K Tragust (Machreich)
Horváth, Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi 1  Insana, Pedevilla, Höller, Fox, Nödl
Hetényi P., Pratt, Banham, Johansson, Mihály Á. 2  Switzer, Manavian, Hanschitz, Bartlett, Mössmer
Pozsgai, Durco, Kovács Cs., Sikorcin, Metcalfe 3 Stern, Pittl, B. Schennach, Lemieux, McGregor
Orbán, Magosi, Bailey, Benk, Hajós 4 Lindner, Hörtnagl, Prock, Steiner, Steinacher
Kevin Primeau E  Daniel Naud

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum