Folytatódik a Patriot őrült rohanása

 

12 nap alatt 8 mérkőzést játszott a magyar MHL-csapat, a felét Moszkva környékén, a maradékot a Jégpalotában. Szerdán máris elrepültek Cserepovecbe. Legutóbb a negyedik magyar, Vay Ádám is bemutatkozott, nagyszerű teljesítménnyel.A 18 éves magyar kapus hétfőn állhatott először MHL-csapat kapujában. Ilasenko kapus néhány perc alatt két gólt kapott, ekkor Petr Novak edző cserére szánta el magát. Érkezett a magyar kapus, és debütálása alkalmából 34 lövésből 33-at hatástalanított, 97,1%-os produkcióval jelezte, lehet rá is számítani. Pontot már nem tudott menteni csapatának, de mindent megtett érte.

“Látszott mindenkin, hogy kicsit fáradtak voltunk a hétfői meccsen, hosszú sorozat vége volt ez ? mondta Vay Ádám a Jégkorongblognak. ? 14 napja folyamatosan edzésünk, meccsünk van, vagy éppen utazunk.

Nagyon örültem, hogy pályára léphettem, de annak nem, hogy Ilasenkónak nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerette volna. De természetesen azért vagyunk többen a csapatban, hogy segítsük és kiegészítsük egymást a győzelem érdekében. Sajnos nyerni nem sikerült, de úgy érzem, amit tudtam, megtettem a csapat minél jobb eredményéért.”

Fotó: mfafotó

“A jövőre nézve, mint minden hokis, én is szeretnék egy nagyon erős bajnokságban minél jobb eredményeket elérni. Jelenleg elégedett vagyok, örülök, hogy a Patriot tagja lehetek, és ebben a ligában játszhatok. Három kapusunk van, és egy kiváló kapusedző foglalkozik velünk, sok újat tanultam már eddig is. Eddigi tudásom javát ugyanakkor Marcel Sakácnak köszönhetem, négy évig ő volt az edzőm Szlovákiában.

Minden kapusnak az a jó, ha minél több meccsen véd, mert akkor tud a leghatékonyabban fejlődni. Ezen még dolgoznom kell itt, a Patriotnál. Remélem, ehhez jó alap lesz a hétfői meccs. Ez csak egy mérkőzés volt a sok közül, hosszú szezon vár ránk, az eddig látottak alapján mindegyik MHL-meccsből fogunk tudni tanulni egy keveset. A csapategység és a hangulat nagyon jó a csapaton belül, a védők elég keményen dolgoznak a kapu előtt. A hétfői teljesítményem kapcsán nagyon sokat köszönhetek a hátvédeknek.”

A Patriot péntektől keddig a cserepoveci és a szentpétervári MHL-csapat otthonában játszik 2-2 meccset. Mind a négy magyar játékos elutazott, a két beteg, Hardi Richárd és Fekti Ádám is meggyógyult. A Jégpalotában legközelebb jövő szombaton láthatjuk Nemes Benjáminékat, akkor a Szpartak Moszkva juniorjai érkeznek Budapestre.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum