Továbbra is gyógyszeres kezelést alkalmaznak

   

A két héttel ezelőtti viharos vereség után mindenki további bizalmat kapott, és ez most sincs másként. Négy meccs eltelt, három ponttal gazdagodott a Sapa Fehérvár AV19. Kedden a szokásos menetrendnek megfelelően menedzsmentülés tartottak, a fejleményekről Ocskay Gábor számolt be.

Természetesen a felnőtt csapat EBEL-szereplése volt a fő téma az összejövetelen. A részt vevők áttekintették az eseményeket, mik történtek a legutóbbi ülés óta. A szakosztály-igazgató a következőkről tájékoztatta a Jégkorongblogot: “Továbbra sem láttuk elengedhetetlennek a műtétet, a gyógyszeres kezelés folytatása mellett döntöttünk. Ez azt jelenti, hogy sem edzőt, sem játékost nem küldtünk el a csapattól és nem büntettünk meg.

Ugyanakkor a hétvégi két mérkőzés előtt le fogok ülni beszélgetni az edzőkkel, és külön-külön azokkal a játékosokkal, akiknek a teljesítményével elégedetlenek vagyunk. Továbbra is az a véleményünk, hogy a csapat eddig mutatott teljesítménye az elvárások alatti, a célok teljesüléséhez, a rájátszásba jutáshoz kevés.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Tudjuk, magas a mérce, és ez nagyrészt a csapat korábbi években mutatott produkciójának is köszönhető. Viszont itt hétről hétre mindenkinek meg kell mutatnia, mit tud, nem lehet harmadokat, meccseket ellazsálni.

Összetett problémáról van szó, sok embernek kell jobb teljesítményt nyújtania a siker érdekében. Hogy színházi hasonlattal éljek, ha a harmadik felvonásban rendszeresen hazamennek a nézők, akkor a színészeknek előbb-utóbb a büfében megmaradt szendvics jut, nem fizetés, és ez a helyzet a játékosainkkal is. Fontos, hogy a közönséget jó játékkal és jó eredménnyel szórakoztassuk, és ez ügyben komoly lemaradásban vagyunk idén.

A feltételek adottak a csapatnál a nyugodt munkához, ez a véleményünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy játékosaink emberek és nem gépek. De megint csak azt tudom mondani, mint legutóbb. A gyenge játékot el tudom fogadni, de hogy valaki nem tesz meg mindent a győzelemért, azt nem.

Nagy örömmel láttuk vasárnap, hogy 25 percen át milyen teljesítményre képes a csapatunk. Éppen ezért nem értem, hogy miért nem így kezdjük a meccseket, miért nem használjuk ki hazai pályán, hogy az ellenfél sok száz kilométert buszozott a meccs előtt? Minden meccsen végig intenzíven kell játszanunk, mert 25 perc kemény munka kevés lesz, ez látszik.

Legendák keringenek arról, hogy múltkor a négy meccsre négypontos ultimátumot adtunk az edzőknek, illetve több helyről hallottam arról is, hogy a Villach-meccsen az utolsó harmad előtt bementem az öltözőbe. Ezekből semmi nem igaz, valaki valahol kitalálja, leírja, és sokan ténynek tekintik onnantól kezdve, pedig nincs semmi alapja.

Csapatunk tele van rutinos játékossal. Nem kell nekem még az öltöző közelébe sem mennem ahhoz,  hogy érezzék, milyen teljesítményt nyújtanak. Játékosként nincs annál rosszabb, mint amikor leszegett fejjel kell háromezer néző előtt az öltözőbe menni. Sokkal jobb, amikor tíz percig tapsolják az embert. A Villach ellen végre ilyen élményben is részük lehetett.

Öröm hallani és olvasni, hogy végre úgy játszott a csapat, ahogy megszokták tőle, ahogy tavaly is sokszor tette. Ez az utolsó harmad tényleg jó volt, de sok ilyenre van szükség ahhoz, hogy kilábaljunk ebből a helyzetből. És így még érthetetlenebb, hogy mi történt addig.

A magyar csapatoknak mindig nagyon fontos volt, hogy gólt lőjenek. Nagyon rossz teljesítményeken is hatalmasat tud változtatni egy véletlen találat. Vasárnap is szinte varázsütésre változott meg minden. Ehhez persze kell, hogy a húzóemberek jókor húzzanak, és a Villach elleni utolsó 25 percben ez is rendben volt. De a meccsek első felében valahogy fejben nem vagyunk ott, ezt mentális problémának gondolom.

Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy ezt a problémát a menedzsment nem tudja megoldani. Adhatnánk mi tanácsokat, véleményezhetjük akár a dolgokat, de az edzőknek kell helyre rakniuk a történetet. Hogy visszatérjek a színházi hasonlathoz, a súgó sem tud segíteni, ha az alabárdos összevissza hadonászik, és fejbe vág egy másik színészt. Erről a rendező tehet, és az ő dolga, hogy ez nem ismétlődjön meg. Kíváncsian várjuk a következő két mérkőzést, és várjuk a további pozitív változást.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum