Visszavágni Jarvenpaanek, megfogni Ryant

   

Hihetetlenül érdekes mérkőzés vár a Fehérvárra a bombaformában érkező Villachhal. Motiváció mindkét oldalon bőven akad. Derek Ryan először ellenfél az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban. Derek Ryan átigazolási ügye hetekig izgalmat okozott az EBEL-ben, nemcsak Székesfehérváron. Az IIHF megállapította, hogy Ryan és menedzsere a Fehérvárhoz szóló érvényes szerződése ellenére írt alá egy másik megállapodást a Villachhal. Ennek ellenére Ryan a Villachban játszik, és 7 meccs után 15 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa, eddig az összes mérkőzésen pontot szerzett.

Mint emlékezetes, ahhoz, hogy az Olimpija legyen a Fehérvár ellenfele a tavalyi negyeddöntőben, Hannu Jarvenpaa gátlástalan ötlete is kellett. Kapusát levezényelte az ellenfél büntetőlövése közben, mivel csapata vereségére játszott. Eltiltást is kapott, miután az EBEL történetének egyik legdurvább sportszerűtlenségét követte el.

De sportszerűtlenség ide, eltiltás oda, félelmetes sérüléshullám amoda, két óriási verés Fehérváron emide, végül Jarvenpaa megcsinálta azt, amire szinte senki nem fogadott volna, a magyar csapaton keresztül a négy közé vitte a Ljubljanát. Egyszóval minden fehérvári hokiszereplőnek van oka törleszteni a Villachhal szemben. A VSV nagyon rossz szezont futott 2011/12-ben, nyáron elküldtek tucatnyi embert, köztük három légióst. Helyükre hoztak nyolc külföldit, ötöt a Ljubljanából, velük együtt az edzőt is megvették, két jesenicei és egy fehérvári hokis költözött még Villachba.

Énekes Lajos edző szakmai oldalról közelít a vasárnap meccshez, kezdésként a Klagenfurtban pénteken játszott meccset elevenítette fel: “Elfogadható, jó játékot mutattunk be Klagenfurtban, de kisebb hibákból megint az ellenfél tudott nyerni. Kicsit hasonló meccs volt ez a dornbirnihoz, azzal a különbséggel, hogy most nem mi adtuk az ellenfélnek a gólpasszokat.

Nem játszották különösebben jól az előnyöket, mégis hátrányból kaptuk a gólokat. Mezőnyben ott voltunk, teljesen egyenrangúan hokiztunk mindvégig.

Kevin Primeau külön kérte a csapatot, hogy sokat lőjünk kapura, ennek a srácok eleget is tettek, sokat lőttünk kapura. A befejezéseknél dadogott egy kicsit a játékunk, voltak pedig lehetőségeink, de ezek kimaradtak. A KAC kapusa is jó napot fogott ki.

Pozitívum, hogy a hatvanadik perc végéig teljes akaraterővel játszottunk, közelebb akartunk kerülni az ellenfélhez. A kapus lehozatal során is végig a támadóharmadban tartottuk a korongot, több helyzetünk volt ekkor is. A vereség ellenére jó volt látni, hogy érzi a csapat, mi a dolga, s végre is tudja hajtani a feladatát. A góllövés most nem sikerült, de ha így dolgoznak tovább a játékosok a mérkőzéseken, akkor hamarosan meglesz az eredménye.

Vasárnap szeretnénk feledtetni a legutóbbi mérkőzés emlékeit. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. Egy kiváló formában lévő Villach érkezik hozzánk, és a közönségünk azt várja tőlünk, hogy jó játékot mutatva nyerjünk. Ismerjük az ellenfelet, felkészültünk a fogadásukra. Ha nem vigyázunk a fontos pillanatokban és helyeken, a Villach képes gólokat lőni. Idehaza mindenkit vernünk kell, más eredmény nem fogadható el.

A sorokban kisebb változás elképzelhető, de csak a meccs előtt véglegesítjük az összeállítást.”

Sapa Fehérvár AV19

17:30

Villacher SV

EBEL. Székesfehérvár, 2012. szeptember 30. Játékvezetők: Altersberger, Trilar, Dreier, Hribar.
Munro (Bálizs) K Lamoureux (Höneckl)
Horváth, Tokaji, Banham, Vas M., Ladányi 1  Pretnar, Altmann, Pewal, Ryan, Pusa
Hetényi P., Pratt, Sofron, Johansson, Bailey 2  Hotham, Unterluggauer, Taylor, Damon, Hughes
Pozsgai, Durco, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á. 3  Bacher, Wiedergut, Hartl, Peintner, B. Petrik
Orbán, Hajós, Metcalfe, Magosi, Benk 4  Ofner, Steiner, Platzer, Göhringer, Nageler
Kevin Primeau E  Hannu Jarvenpaa

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum