Az itteni szurkolók jók, értenek a hokihoz

 

A Mol Liga újonca, a HC Nové Zámky mindenkit meglepett a kiváló rajttal. Az eddigi hét meccsen csak a Dab.Docler kapta el őket, második helyen állnak. Robert Spisak edző a szlovák médiában számolt be az eseményekről.A hokejportal.sk Robert Spisakkal, a Nove Zamky vezetőedzőjével közölt interjút “Spisak rábólintott a korrekt ajánlatra, a Nove Zamky ígéretesen kezdett a magyar bajnokságban” címmel. Az első kapcsolatfelvételről közte és az érsekújvári klub között Spisak így beszélt: “Az első ajánlat valamikor júniusban érkezett meg. Felkeltette az érdeklődésemet, mert a Mol Ligában már dolgoztam korábban. Azért is fogadtam el az ajánlatot, mert a klubelnök urat jól ismertem.”

Habozás nélkül igent mondott: “Extraligás ajánlatot nem kaptam, és nem kell mindenáron Szlovákiában dolgoznom. Szívesen elfogadok egy korrekt és becsületes ajánlatot. És a Sucharda klubelnöktől kapott ajánlat ilyen volt, ezért fogadtam el. Nem vagyok egy tolakodó típusú edző. Nem tudok dörgölőzni valakihez csak azért, hogy a szlovák extraligában dolgozhassak, lehet, hogy ez hiba. Ezt valahogy nem tanultam meg. De semmi akadálya nem volt, hogy a HC Nové Zámky edzője legyek. Nagyon elégedett vagyok itt.”

A játékoskerettel kapcsolatban elmondta: “A csapatot a HK Nitra és más közeli városok volt játékosaiból raktuk össze. Természetesen vannak a keretben fiúk távolabbi városokból is, és ügyes érsekújvári nevelésű fiatalok is. Ők biztosan lehetőséget kapnak, és örülünk, hogy ott vannak a keretben. Az elején 38 hokisunk volt, de fokozatos válogatással a keretet a jelenlegi 25 játékosra szűkítettük, beleértve a kapusokat is.”

Arra a kérdésre, hogy valóban volt-e érdeklődés kanadai és fehérorosz hokisok részéről is az érsekújvári klub iránt, így válaszolt: “Nem tudom, az nem az én feladatom volt. Én azokkal a fiúkkal foglalkoztam, akik ténylegesen itt voltak a csapatban.” Azzal kapcsolatban, hogy végleges-e már a játékoskeret, így foglalt állást: “Erről nem szeretnék beszélni, valamilyen minimális mozgás még lehet, de pillanatnyilag nem érezzük szükségét a változtatásnak.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Csapata ambícióit így jellemezte: “Jól akarjuk képviselni Szlovákiát, megpróbálunk bejutni a rájátszásba.” A bajnoki rendszert is bemutatta Robert Spisak a szlovák olvasóknak, majd a bemutatkozásról beszélt: “Tudtuk, hogy érdekes lesz a debütálás, mivel rögtön az elején a bajnokság két élcsapatánál vendégeskedtünk. A két meccs előtt azt mondtam, hogy elégedettek leszünk, ha sikerül egy pontot szereznünk, vagy mondjuk hármat. Végül öt pontot tudtunk elhozni, csak egy pontot hagytunk Romániában. Elégedettek voltunk a játékosok nagy egyéni fegyelmezettségével. Ők teljesen alárendelték magukat a taktikánknak. De még sok munka vár ránk, ez csak a kezdet. Minden pontot ki kell érdemelnünk, és a további meccseken meg is kell erősítenünk.”

Az erdélyi viszonyokról is szó esett: “Voltam már korábban Csíkszeredában a rájátszás alatt, akkor telt ház volt ott. Most úgy ezer néző volt kinn, tehát úgy fél ház. Brassóban nagyon szép új jégcsarnok van, amely kellemesen meglepett, de kicsit szerencsétlenül vannak megoldva az öltözők. Így két öltözőben öltöztünk át a meccsre. Mindkét ottani klub költségvetése a szlovák extraligás klubok szintjén van, ezért örülünk a két győzelemnek.”

Arról, hogy milyen hokit akar játszani az Érsekújvár, így beszélt: “Főleg fegyelmezettet. Tudunk védekezni is, de szép támadó hokit akarunk játszani, amely vonzza majd a szurkolókat. Az érsekújváriakat fokozatosan meg akarjuk nyerni magunknak. Hallomásból tudom, hogy az itteni szurkolók jók, értenek a hokihoz, de tudjuk, hogy csak jó játékkal és eredményekkel vívjuk ki a támogatásukat. Bízom benne, hogy a teljesítményeinknek köszönhetően a szurkolók örömmel járnak majd a hokimeccsekre.”

Arra a kérdésre, hogy korlátozza-e valami Érsekújváron a szakmai munkát, így reagált: “Semmi. A jégcsarnok mindig teljes egészében rendelkezésünkre áll, profi alapon végezzük a munkát.” Mint elmondta, van ugyan mód egyéb csapatokkal való együttműködésre, de nem lát ebben nagy fantáziát, mert minden edzőnek a saját csapatát kell építenie. Így Nyitráról is csak minimális számú játékos jöhet a Mol Ligába.

Az első romániai túrára a meccs előtti napon indultak, az éjszakát az autóbuszban töltötték. Spisak szerint ez egy próba volt,de az első meccsen a játék rovására ment a fáradtság. “A jövőben nyilván egy nappal korábban utazunk majd, más modellt használunk. A hosszú utat napközben tesszük meg, nem éjjel. Fontos, hogy minden meccsre alaposan felkészülve álljunk ki.”

U. N. Owen

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum