budapestijetiJeti, hol vagy? Józsi, hol vagy?

   

Hálátlan feladat a kapusposzt minden sportban, kiváltképp a jéghokiban, mert mint tudjuk, a jó csapat alapja, hogy “végy egy jó kapust!”. Na, tavaly több se kellett jó nevű csapatunknak, és légiós kapust igazolt, azzal az elvárással, hogy nem túl acélos védelmünk mögött sorozatos bravúrjaival tartsa versenyben a csapatot a lehető legtovább.

Racko Jozef (Józsi) ennek maximálisan megfelelt, csere híján gyakorlatilag egyedül védte végig a szezont, kősziklaként állva az ellen megújuló rohamait, alapszakaszban messze a legtöbb lövést kapta (majd 2x annyit, mint a legjobb Kozuch), de az előtte végzetteknél is majd 300-al többet.

Stabilan tartotta a védelmi alakzatot, melynek eredményeképpen becsületes, szoros meccseken megtartottuk az esélyt a meccsek végéig, és azon is túl? :-)

Az idei szezonra nem volt kérdéses, hogy ki kap lehetőséget a kapuban, továbbá a tavaly az Újpestben harcoló Szöszi is “hazaért” (ha a blogosok újpesti részének visszatérő megjegyzéseit elfogadjuk autentikusnak), ezzel a kapusposztra 2 gyakorlott játékos is készen állt.

Az eddigi mérkőzések eredményei azt igazolják, hogy Józsi nem érkezett bombaformában vissza a csapathoz, a 10 kapus közöl a Mol Ligában a 10. Szegény Szőkét előzi meg a teljes rangsorban, ami talán még rosszabb hír.

Szemmel is észrevehető bizonytalanságai, lassúsága, a mezőnybe történő gyakori látogatásainak, korongkezelésének eredményei nem tükrözik tavalyi jó teljesítményét. Gondoltuk, talán majd Szöszi, de a Brassó szanaszét lőtte, és 6-tal kellett levonulnia.

Pedig nagy szükség lenne jó kapusra, mert az előző idény majdnem 90%-os hatékonyságához is 3,5% hibádzik, ami az eddigi meccseken a 220 lövésnél 6-7 be nem kapott gólt jelentene ? matematikailag természetesen.

Azonban a keddi meccsen az első kapott gólunknál kapu mögötti korongeladás után, a szándékos kapu felborításra adott 2 perc, majd kapott gól esetében pont ez a kb. 1 gól is segíthette volna a csapatot meccsben tartani. Ezt követően gyorsan beszedett még egyet, abból a 3-ból, ami lövés-oldalra kiütött korong-ráinduló ellen-át nem érő kapus-üres kapuba helyezés folyamatában merített ki minket, szurkolókat, a sárga földig.

Úgy tűnik, a nyári vakáció nem tett jót neki, gyors javulást kell elérni. Ellentmondásos, hogy a Macik elleni meccsen is volt legalább 5 nagy bravúrja, ami nélkül a tisztes vereség gyalázatba fordult volna. Az is igaz, hogy a hátvédek közül többen keresik a ritmust, és Lecsó sem tud egyedül 3 embert maga alá gyűrni?

Javulni, javulni, javulni ? mondta az egyszeri szurker, mert réges-régen hallott valami ilyesmit egy apró kopasz embertől, aki Oroszországban csinált valami balhét. Az oroszok meg ugye nagyon tudnak hokizni, így valószínűleg igaz is.

A lejtőn nincs megállás, de fölfelé se (igaz, hogy azt emelkedőnek hívják)! Na, ezt szeretnénk! Rettegjen, akit illet : Racko Józsi ante portas!

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum