Kifacsarni a csapatból a maximumot

   

Lubos Dobry, az érsekújváriak csatára szerint a Mol Liga élmezőnye olyan tempóban játszik, mint a szlovák extraligás átlag.A HSC Csíkszereda elleni első hazai meccs után a slovenskozijehokejom.sk portál interjút közölt Lubos Dobry a magyar-román Mol Liga tempóját és hátterét a szlovák extraligáéhoz hasonlítja címmel a 23 éves csatárral. A nyitrai nevelésű hokis három góllal vette ki részét az 5-3-as hazai győzelemből, az eddigi 6 Mol Liga-meccsen 6+2 pontot termelt. Dobry így értékelte a bajnoki rajtot három meccs után: “Egyelőre ez egy jó rajt. De még az egész szezon előttünk van, úgyhogy remélem, hogy ilyen lesz a folytatás is. Rajtunk múlik, hogy végül hogyan alakulnak a dolgok.”

A klub Mol ligás ambícióiról elmondta: “A klub célja bekerülni a rájátszásba, ez az első feladat, amelyet az idény folyamán igyekszünk teljesíteni. Aztán természetesen a rájátszásban jó teljesítményt akarunk nyújtani, kifacsarni a csapatból a maximumot, meglátjuk, hogyan alakul az egész évünk.”

Az erdélyi túráról így beszélt: “Romániában jó volt. Kellemesen meglepődtem, milyen feltételek között dolgoznak ott. Összehasonlíthatóak a szlovák extraligáéval. Elégedettek voltunk, megnyertük mindkét meccset, az egyiket hosszabbítás után, a másikat rendes játékidőben.” A Mol Liga színvonalát így jellemezte: “Egyelőre ezeket a meccseket, amelyeket erős ellenfelek ellen játszottunk, a szlovák extraligás mérkőzésekhez hasonlítanám. Mivel van tapasztalatom a szlovák extraligás csapatokkal és a szlovák 1. liga mérkőzéseivel is, így el tudom dönteni, melyikhez van közelebb a Mol Liga tempója. Az élcsapatok meccseit az extraligáéhoz hasonlítom, az ottani tempóhoz áll közel.”

Ő maga így került a HC Nové Zámkyhoz: “A klubvezetés keresett meg. Nagyrészt egy régi társaság vagyunk ott, akik Nyitráról ismerjük egymást, illetve az utánpótlás-korosztályokból. A közösség nagyon jó.” A klubvezetésben történt változásokról ennyit mondott: “Erről nem akarok beszélni. Csak azt tudom elmondani, hogy változás történt, a klub neve nem Ice Tigers lesz, hanem HC Nové Zámky. Mi ugyanúgy hokizunk tovább.”

U. N. Owen

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum