Pénteken újrakezdik a tárgyalásokat az NHL-ben

   

Az NHL és az NHLPA képviselői bejelentették, pénteken hivatalos formában is újrakezdik a tárgyalásokat. A megállapodás azonban ettől még nem került sokkal közelebb. Szemben az egyik észak-amerikai szakíró véleményével, a felek végül is arra jutottak, hogy addig is, amíg nem tudnak megállapodni a pénzről, folytatják a tárgyalást a többi témáról. Mint ismeretes, a tárgyalások szeptember 12-én szakadtak meg, akkor mintegy 1 milliárd dolláros differencia volt a tulajdonosok és a játékosok ajánlata között. Mivel az álláspontok azóta sem közeledtek, ezért Bill Daly, az NHL helyettes főbiztosa és Steve Fehr, az NHLPA különleges tanácsadója megállapodtak abban, hogy folytatják a tárgyalásokat a többi témáról (ezeket ismertetését szintén megtalálják a már hivatkozott bejegyzésben).

Habár a hivatalos tárgyalások megszakadtak, Bill Daly úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalási folyamat fényévekkel azelőtt jár, ahogyan a dolgok álltak 2004 szeptemberében. 8 éve, az utolsó lockout idején, a felek három egész hónapot vártak a tárgyalások újrakezdésével. Még ha továbbra is jelentős szakadék választja el a felek elképzeléseit, egy tárgyalásokban tapasztalt szakértő szerint mindenképpen biztató, hogy az NHL és az NHLPA folytatni akarja a megbeszéléseket a nyugdíjról, a fellebbezési eljárásról és az utazásokról. “Ez azt jelenti, hogy azonnal el akarják kezdeni a szezont, amint megállapodtak a gazdasági kérdésekben” ? nyilatkozta a névtelenséget kérő szakértő.

A lockout máris érezteti hatását: a St. Louis Blues elbocsátotta majd’ 20 alkalmazottját, a többieknek pedig vagy a fizetését, vagy a heti munkaóráik számát csökkentette. Az NHL is szigorú intézkedéseket hozott, alkalmazottai ezentúl négynapos heti munkarendben dolgoznak, bérüket pedig ezzel arányban 20%-kal csökkentik. Mindeközben egyre több játékos keres csapatot magának a KHL-ben vagy Európában. A lockout bevezetése óta eltelt időben tucatnyi játékos fejezte ki abbéli véleményét, hogy az idei szünet is kitarthat az egész szezonban. A rosszallásokat követően legutóbb Danny Cleary szabadkozott, hogy ő csak megpróbált reális lenni.

Mindazonáltal vannak arra utaló jelek, hogy a háttérben a felek keményen dolgoznak. Bettman és Fehr hétfőn egy torontói gálavacsorán informális megbeszéléseket folytattak, miután szakértőik előtte öt órán át értékelték a tavalyi szezon gazdasági teljesítményét. Bettman a megbeszélést konstruktívnak nevezte, egyúttal azonban azt is világossá tette, hogy a labda a játékosok térfelén pattog, nekik kell előállni egy elfogadhatóbb ajánlattal.

A lockout miatt már korábban törölték a szeptemberi felkészülési meccseket és várható, hogy szerdán a teljes előszezont annulálják. Ha ezek után sem sikerül megállapodni, már csak az október 11-én kezdődő alapszakaszmeccsek mehetnek a kés alá. Ha így is lesz, az még kérdéses, közülük mennyi marad el.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum