Az Ice Tigers szerint ez a helyes út

 

Ice Tigersről HC Nové Zámkyra változott az érsekújvári Mol Liga-csapat neve, mint írtuk. A Marian Lukacik-féle Ice Tigers távozása azzal függhet össze, hogy a nyitrai utánpótláshoki a nyáron a HC Nitrától átkerült a HK Nitrához, így Lukacik HC-s vonalának meggyengültek a pozíciói. Az Ice Tigers honlapján Meglepő változások az érsekújvári hokiban címmel Lukacik is interjút adott az üggyel kapcsolatban, de sok konkrétum nem derült ki belőle, leginkább csak az, hogy megromlott a viszonya Sucharda Ferenc HC Nové Zámky-elnökkel.

A cikk szerint Marian Lukacik befejezte munkáját az érsekújvári klub sportigazgatójaként, és az Ice Tigers elnevezés használata is véget ért a klubnál. Lukacik szerint nem előzmények nélküli döntésről volt szó, hanem a korábbi események vezettek ehhez a lépéshez. Elmondása szerint még márciusban két nyitrai sportvezető és Sucharda közösen indították el a projektet, és megegyeztek abban, hogy egyenrangú partnerként vesznek részt a munkában, de az eredeti szóbeli megállapodás ellenére hivatalosan máig nem történt meg a nyitrai fél belépése a HC Nové Zámky klubba.

Szeptember 10-én Sucharda Ferenc alapos indoklás nélkül hozott fontos döntéseket személyi kérdésekben ? az egyik ilyen alighanem Ozimák másodedző menesztése volt ?, és ezt a nyitrai partnerekkel csak írásban közölte utólag.

Lukacik elmondta, hogy sajnálja, hogy ott kell hagynia a projektet, mert jó munkát végeztek: “A projekt elstartolt, örülök, hogy a sikeres bajnoki rajtunk megmutatta, hogy ez a helyes út. Kívánom a fiúknak, hogy a szezon folyamán nevet szerezzenek maguknak a hokiban, és beindítsák játékoskarrierjüket, ami tulajdonképpen a projekt értelme is.” Arra a kérdésre, hogy nincs-e veszélyben a projekt működése, így válaszolt: “Sucharda Ferenc a játékosok előtt kijelentette, hogy továbbra is érvényes minden megállapodás, és ha egyedül fogja folytatni a ligában, akkor biztosítja az anyagi hátteret is.” Majd hozzátette: “Ha az érsekújváriak továbbra is kerülni fogják a helyzet megoldását, akkor kénytelenek leszünk igényelni a klubjával kapcsolatos eddigi kiadásaink megtérítését.”

Lukacik a negatív tapasztalat ellenére továbbra is látja értelmét az ilyen projekteknek a fiatal jégkorongozók számára. Végül megjegyezte: “Az Ice Tigers márkanevet visszük magunkkal, és előbb vagy utóbb biztosan megjelenik valahol.”

U. N. Owen

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum