MVD Balasiha–Patriot Budapest 5-8

   

A Dinamo Moszkva KHL-es játékosokkal kiálló juniorcsapatát verte hihetetlen mérkőzésen a budapesti MHL-csapat. Megvan az első magyar MHL-pont, Nemes Benjámin gólpasszt adott Ovecskin csapattársai ellen.A Dinamo Moszkva juniorcsapatához látogatott a Patriot Budapest. Az MVD a második helyen állt a mérkőzés előtt. Nem indult jól a meccs, egy perc alatt három Patriot-játékost is kiszórt a bíró, hamarjában két gólt lőttek a balasihaiak egyaránt kettős emberelőnyből. Sőt a maradék szimpla fórt is kihasználták, így a 7. percben 3-0-ra vezettek. Akik látták a Patriot eddigi meccseit, tudták, semmi sem dőlt el. S lőn, hét perc alatt egyenlített a magyar csapat.

A második harmad sem kezdődött jól, újabb két orosz góllal 5-3 állt a táblán, de mint a mesében, a harmad végén egy percen belül egyenlített a Patriot, 5-5-tel mentek a csapatok a második szünetre. Legutóbb a Glemba-féle sor villantott nagyot, most Bozikék voltak elemében. A Patriot minden meccsét folyamatos négy sorozással hozza le, nem nagyon számítanak a számozások, legfeljebb csak előnyben, ennek is köszönhető, hogy sokszor a negyedik sora a nyerő. Hardi Richárd és Nemes Benjámin ezúttal is a harmadik sorban kapott helyet, mellettük az 1995-ben született szlovák David Priganc ment.

A záró húsz percben Miroslav Bozik betetőzte már addig is kiváló teljesítményét, újabb két gólt lőtt, így 4+1-gyel zárta a meccset. S hogy a Patriot magyarországi szimpatizánsai is felhőtlenül jól érezhessék magukat, az 57. percben Nemes Benjámin átadásából született meg a nyolcadik gól, ezzel ki is alakult a 8-5-ös végeredmény. Zsinórban öt gólt lőtt a Patriot! Ez volt az MHL történetének első magyar pontja, és a Patriot történetének eddigi legnagyobb győzelme.

Gyenisz Barancev a KHL-es Dinamo stabil tagja ez évben, 3-4. soros hátvédek a nagy csapatban, a csatárok közül pedig a túlkoros Dmitrij Goldgyenkov már három éve is KHL-ezett, azóta stabilan VHL-csapattag, de azon a meccsen, amelyen a Dinamo Moszkva 7-2-re verte a Dinamo Minszket, Barancev mellett ő is jégre lépett. Ez azért is nagy szó, mert Alekszandr Ovecskin akkor debütált a KHL-ben. Rajtuk kívül is több orosz junior és ifjúsági válogatottat tudnak soraikban.

Az MVD eddig 8 meccsen 20 gólt kapott, most kapásból 8-at. Az MVD vezetőedzője Szergej Oreskin, a Ferencváros bajnokságcsapatának játékosa, később vezetőedzője. Az MVD 2010-ig szuperligás, majd KHL-csapat volt, de egyesítették a Dinamóval. Azóta mindkét nevét használják, közösen a három legfontosabb orosz ligában érdekeltek.

MVD Balasiha

5-8 (3-3, 2-2, 0-3)

Patriot Budapest

MHL. Mityiscsi. Játékvezető: A. Gromocskov
Bocsarov, 41:13-tól Barzman K Ilasenko, 06:14-től Boraros, 28:48-tól Ilasenko
Barancev, Matvejev, Djacsenko, Pilipenko, Sipov 1 Kolarík, Soukup, Kalinac, Glemba, Piacka
A. Sz. Mironov, Kobeljev, Golgyenkov, Markovin, Bazanov 2 Travnicek, Bajaník, Kurítko, Csányi, Salka
Jermosenko, Usnyev, Szidljarov, Burov, Lukin 3 Holesa, Kubica, Priganc, Hardi, Nemes
Lipkany, Iljin, Bojcsuk, Nyikolajev, Uvarov 4 Kocsubej, Dolník, Bozik, Daniska
Szergej Oreskin E Petr Novak, Igor Tóth
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 04:41 PP Pilipenko Djacsenko Barancev
2-0 05:00 PP Kobeljev Lukin
3-0 06:14 Djacsenko Sipov Pilipenko
3-1 06:31 Bozik Daniska
3-2 09:01 Bozik
3-3 13:36 PP Kalinac
4-3 25:29 Iljin Nyikolajev
5-3 28:48 PP Sipov Pilipenko Barancev
5-4 37:56 PP Salka Piacka Bozik
5-5 38:38 Dolník Daniska Bozik
5-6 41:13 Bozik Csányi Travnicek
5-7 45:58 Bozik Glemba
5-8 56:59 Dolník Nemes Soukup
- Kapura lövések száma -
18 Kiállításpercek 16

Cimkék: , ,

Összes (27)

Utolsó hozzászólások

 1. Laszlo Izsak
    #22
  kanada09,   

  @HAnonymus: Koszi ezt a leheto"seget hogy va'laszoljak egy pa'r dologra.Ez az ugy nevezett GMHL aze'rt OUTLAW vagyis nem nem elfogadott Junior A liga a CHL-to"l mert nem tartja'k be a szaba'lyokat az import jatekosokkal ,Itten nem szabad semilyen import hokis jatszon Junior A vagy Junior B ligakban,Na mostan van sok GMHL csapat akiknek a tulajdonosai Csehek,Szlovakok,Oroszok stb.Mivel nincsen ele'g Kanadai gyerek igy kezdetek hozni Finn,Sved ,Orosz lengyel stb nemzetise'gu" hokisokat,Csak anyit tudok mondani a ligarol ,ha meg tudta verni 10 -bo"l kilencszer Kazasztan U-20 szas valogatott csapata't akkor csak nem lehetnek roszak akik benne ja'tszanak,Anyit tudok neked mondani bara'tom hogy sok gyerek megyen NCAA div 3 csapatban ami biztosan jobb mint a EBYSL vagy Szlovak junior liga vagy MHL is.Igen volt kilenv gyerek draftolva az MHL-csapataibol es ebben a ligaban a ke;t osztaly ko"zo"tt van kb 120 hokis a 50-60 csapatbanA GMHL-ben van 14 csapat vagy 16 e's ebbo"l draftoltak 1/2 es vagy 25 ment az NCAA-be.anyit tudok neked mondani hogy a USHL-be meg NAHL-ben kell fizetned havi 300 dollart koszt/lakas ira'nt,a GHML-ben ugy szinte'n,A junior A ligakban a BCHl-ben,AJHL-ben SJHL-ben MJHL-ben es az MHL-ben(British Columbia,Alberta,Saskatchewan,Manitoba es Maritime) nem fizetsz az Ontario beli csapatokban fizetsz 300 tol 500 dollarig,Quebecben nem tudom mi a halyzett,anyitt tudok ellemben hogy ha nagyon jo' vagy akkor nem kell fizess semmitt acsapat fizett helyetted,es sok helyen mint SJHL vagy MJHL -ben kapsz 3/4 szaz dolla'rt mint havi szebpe'nzt,azert tudom mert a fiam ezekben a liga'kban hokizott 3 e'vig.A gallo az ingyen hokizik azt tudom a tavaly a liga legjobbja volt,hogy menyire fogja vinni ki tudja,az mind a 2013 e'v titka,De nem nula'zunk le semilyen Hockey Liga't amenyibben nem la'ttunk egy jo pa'r mecsett e'lo"ben.ezek a cikkek csak blogok ahal ke'rdesek vannak felte've az apuka'ktol ,vagy olyanok irnak akiknek sosem ja'tszott a gyermeku"k semilyen magasabb Canadai liga'kban.Az e'lett nem csak WHL,OHL vagy QMJHL,Van sok NHL ja'tekos akik csak JUnior A hockeyt jatszottak majd mentek az NCAA-be e's onnan az NHL-be vagy AHL-be ECHL-be

 2. Laszlo Izsak
    #23
  kanada09,   

  Le a kalappal a Patriot csapat elo"tt.Remek kezde's ahoz k'pest hogy milyen hamar lett o"ssze a'litva a csapat.Tova'bbi sok sikert nekik

 3. Laszlo Izsak
    #24
  kanada09,   

  @jardajagr: Ahoz hogy Gretzky vagy crsby legyen valaki nem ele'g a mester,Szu"letni kell tehetse'ggel.Ha tanitani lehetne a thetse'get akkor mindenki Messi avgy Gretzky lenni,Canadaban is minden 15 -20 evben szu"letik egy

 4. HAnonymus
    #25
  HAnonymus,   

  @kanada09: Köszi szépen a választ, sokat tanultam belőle. Erről például fogalmam sem volt, hogy nem engedik az európaiakat a juniorligákba. Ezek szerint, ha jól értem, a CHL import draftot kivéve semmilyen más lehetőség nincsen bekerülni valamelyik ligába, KIVÉVE a GMHL-t? Ha ez tényleg így van, megértem hogy miért számít ez a liga törvényen kívülinek. Kétségeim a két linkelt fórumbeli beszélgetés miatt voltak, ott több olyan vélemény van, hogy a tulajdonosok hitegetik az európai játékosokat azzal kapcsolatban, hogy ebből a ligából bármerre is feljebb lehet lépni. Többen voltak, akik láttak meccseket, és nem volt nagy véleményük a színvonalról. Személyes véleményem nyilván nem lehet, életemben nem jártam még Kanadában, és nem értek a hokihoz.
  De a Kazahsztánnal kapcsolatos értesülésedet szeretném pontosítani. Rákerestem, és kiderült, hogy tényleg voltak ilyen meccsek (nyolcból 7 GMHL-győzelemmel), de egy kazah klubcsapat (ami valószínűleg kb. egyenlő a válogatottal) U18-as csapata ellen, 2008 végén:
  http://gmhl.net/the-gmhl/history (utolsó bekezdés).
  A hozzászólásod draftos részét megmondom őszintén nem értettem, ki került honnan hova? Az orosz MHL-ből van az NCAA3-ba játékosáramlás, vagy fordítva? Hány csapat van és hány játékos? 50-60 csapat és 120 játékos? Azt sem értettem, hogy ezek közül a ligák közül melyik működik draft-rendszerrel?
  Közben megtaláltam, tényleg van út az NCAA 3-ba, és az MHL-be is (itt az alumni-oldal):
  http://gmhl.net/players/gmhl-alumni

  De elsősorban mégis arra lettem volna kíváncsi, hogy kerülhetett Hári az Elitserienbe, Galló pedig ebbe a ligába (amit, még ha ki is derült róla hogy miért "outlaw liga", nem lehet összehasonlítani az Elitseriennel)? Egyformán fiatal korukban egyikőjük a svéd, másikuk az orosz korosztályos válogatottakkal állta a versenyt. Galló fejlődése mintha komolyan megtört volna ott, hogy nem kapott MHL-szerződést. Miért? Hárié miért nem? Ráadásul annak ellenére nem, hogy nem volt különösebben sikeres az egy év, amit Amerikában töltött. Azt már meg sem említem, hogy hozzá nem értőként érthetetlen, miért a 175 centis és 72 kilós Hári tart előrébb, és nem a 190 centis és 91 kilós Galló.

  Remélem nem tűnik savazásnak a hozzászólásom, állatira drukkolok mindkettőjüknek. Nem akartam senkit sem megbántani, csak fáj a szívem, hogy mondjuk ez a cikk
  http://www.jegkorongblog.hu/2012/09/12/gallo-szelsoje-az-nhl-ben/
  nem azzal a címmel jelenhetett meg hogy "Nyikita Kucserov centere az NHL-ben".

  Na, ennyi.

 5.   #26
  gasaman,   

  @jardajagr: jardajagr: Halló! Ne bántsd az erdélyi/mesteredző/ mestert! Ha valaki bánthatná azok a fiuk ,és/vagy szüleik akiket nevelt! DE:.... Van eredménye/i Ladányitól- Hári Galló-Hentes-stb.-ig. Ha többet szeretnél tudni a "Galló-storiról" irj a faternek az sgallo@freemail.hu és mindent megválaszol. Galló Illés nem elveszett Moszkva városában hanem öt év alatt világszinvonalú hokit, orosz nyelvű érettségit szerzett/kapott, és ismertséget szerzett, és barátokat akik ma is vannak.
  Galló Illés kinek példaképe ifj.O.G. és hat évet húzott le a 19.sz. mezben, a kevésbé szerencsés Fradi év után Kanada/Amerika felé fordult, és a GMHL ligába ment ahol mint külföldi éljátékos bajnokságot nyert/ek és Russel Cup-ot, aranygyürüt, és százonfelüli pontjával a liga MVP-je lett.
  A "Galló dolgban" sokkaltöbb van/lehet, mert Illés visszatért a GMHL-hez és a "frenchize"- belül átigazolta a "Bradford
  Rattlers" kik ez évben Russel Cup szeretnének nyerni.Üdv.

 6.   #27
  gasaman,   

  @HAnonymus: Helló! Mindig szivesen olvasom korrekt posztjaid. Olyan gondolatokat fejtegetsz, amelyek szinte a jelenlegi magyar HOKI kulcs problémáihoz vezetnek. Teljesen igazad van! Nem lehet összehasonlitani a svéd felnőtt Eliteserien-t a kanadai különleges junior ligával.
  Ha egy fiatal játékos otthon nem tud elfogadható, tudásához méltó helyet kapni, akkor elmegy külföldre és csodák-csodája ha jó, ha rendes,- befogadják, segitik, elismerik, számolnak vele, és visszahivják.
  Galló Illés más útra kényszerült, mint a svéd/kettős/ állampolgár Hári J. Az Ő részére szóló MHL meghivó azután érkezett, hogy megérkezett Kanada/USA- ba ahol komoly edzőtáborokon vett részt. Az MHL meghivás elég "ködös" volt, "gyere el/Amerikábol vissza", majd megnézünk, lehet hogy szerződést kapsz.stb.
  Az Illés kvalitása, perfekt orosz nyelvtudása, az Eliteprospect- nemzetközi erdménynyilvántartása stb. szerint csak konkrét-repülőjegyes- meghivás alapján lehet vissza jönni a Patriot-ba. Véleményem az ha létrejött volna a Patriot igazolás Galló Illés a Patriot legeredményesebbjei között lenne. DE ez a mi lenne ha..... kategória.Illés mai adatai/GMHL/ 6'3 /191cm/és 21olbs. /96kg/ és komoly lehetősége lesz 2o13-ban a lockaut után egy profi szerződésre valahol a világban.
  Egyébként hol vannak a magyar 1992-esek? Mert ez egy kitünően indult korosztály volt? Szerintem nagy a probléma, hogy a "kiképzett" 18-2o éves hokis korosztály nem tud elhelyezkedni mint szakmunkás, vagy csapat /fél/profi játékos, mert az egyesületeknél pénz nincs, vagy béreltek a helyek az EBEL nem dolgoz be magyar fiatalt, a MOL nem tud fizetni rendes pénzt stb. Üdv.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 17., hétfő
ROM 10:00 GALSST 21-2VÉGE
MOL 18:00 DABFTC 8-1VÉGE
  • M4 SPORT
október 18., kedd
MOL 17:00 GALSSC 8-4VÉGE
ROM 17:30 BRAPRO 4-2VÉGE
U20 18:40 VASMIS 5-2VÉGE
EBEL 19:15 AVSZNO 3-4 HVÉGE
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
NHL 01:30 PITSJS 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 VANBUF 
  • SPÍLER TV
KHL 14:00 KUNTRA 
  • SPORT 1
KK 15:30 MISJES 
MOL 18:00 DHKFTC 
MOL 18:30 BRASCC 
MOL 18:30 TITBEO 
KK 19:00 GALTYC 
október 22., szombat
EBJL   EHLHKB 
EBYSL   TRKMAC 
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
EBYSL   HCIAVS 
EBYSL   SLLHKB 
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
EBYSL   VASEHL 
U18 17:00 ETOVAS 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
EBYSL   AVSOLL 
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk