RaonHokiszüzek beavatása

   

Klasszikus apa-fia sztori by Raon, némiképp pikáns befejezéssel. Avagy mire figyeljen a szülő, amikor először viszi meccsre a csemetét. Szilárd fiam (akit titkos reményeim szerint húsz év múlva mindenki úgy fog ismerni, hogy “100 meccs, 120 gól, 250 asziszt, 30 óra kiállítás túlzott keménykedésért”) egy ideje lelkesen követte apja jégkoronggal kapcsolatos ténykedését. Mint minden gyermek, ő is remek megfigyelő volt, így valószínűleg tudatos eszmélése első pillanatától kezdve azonnal szemet szúrtak neki az apró jelek, amelyekből idővel a romlatlan gyermeki lélek igazságszeretetétől hajtva össze is rakta magában, miről szólhat ez az egész. A pozitív végkifejletben minden kétséget kizáróan sokat segíthetett a blog nyilasmisi logója (én akkor értettem meg, mi a mögöttes üzenete annak a szimbóleumnak), meg az a rengeteg összefoglaló, amit az apja a hét bizonyos napjain minden áldott reggel megnézett, egy idő után csakis vele együtt.

Az előszobában csattogó lepkével jégkorongozás ezek után szinte már nekem volt extra ajándék – pláne, amikor időnként elcsattant egy “Balaz Ladanyi góóóóóól” kiáltás (a fene sem gondolta volna, hogy valaha is áldani fogom a Servus Tv közvetítőit). Hogy szinte már nyert ügyem van, ott értettem meg, amikor a gyermek egyszer meccsre menet meglátott teljes menetfelszerelésben (mez, sál, sapka, a’la ördögikör), és őszinte elismeréstől csengő hangon ezt mondta nekem: “hú apa nagyon csinos vagy.” (A teljes megértéshez az édesanyja arcát látnotok kellett volna – neki ugyanis ez a drága gyermek még sosem mondott ilyet.)

Szóval természetesen osztottam, szoroztam, hogy mikor és hol kerüljön sor az első beavatásra. Nyáron a Miskolc elleni edzőmeccs kapcsán úgy döntötten, most vagy soha. Ez a meccs minden szempontból tökéletes választásnak tűnt. Korrekt ellenfél, várhatóan sok gól (igen, ez itt az utólagos, diszkrét röhögés helye), remek barátok (ez legalább bejött) – mi kellhet még?

Nos, kisraon Szilárd az első harmadban minden előzetes tippemet túlszárnyalva kb. nyolc teljes percig csillogó szemekkel követte a játékot. Végig látta a korongot (amit nem hittem volna), elsőre megértette a lest (másodszorra helyesen be is mondta), nagyon tetszett neki a bunyó (az óvó néni mondjuk kevéssé értékelte, amikor hetekkel később az összes fiúgyerek már “jégkorongosan harcolt”). Imádta az egészet.

A dolgot talán ott rontottam el, hogy a kellő felvezetésem után Szilárd egyértelműen várta a Volán-hengerelést is, ami tudvalevőleg nem következett be. Sőt, mi több, sokáig gól sem esett, így a gyermek figyelmét ezután már csak az kötötte le, hogy mikor tudna a szurkolói dobhoz odaférkőzni és kipróbálni (ezen küldetést amúgy a második harmadban lelkes dobolással együtt sikeresen teljesítette). Eztán viszont már csak a csarnok játszószobáját részesítette előnyben (meg hogy kiélhette agresszív barátkozós technikáit idegenlégiósaink gyermekeivel), de ez összességében így is kerek napnak tűnt. Úgy vittem haza, hogy láttam rajta, remekül érezte magát. Én meg persze magamban dörzsöltem a tenyerem, hogy jól van, elsőre pont jó ez így, sínen a srác, jippijé.

Nos, ebben végül is nem tévedtem. Csak akkor lepődtem meg kissé, amikor másnaptól kiderült, hogy drága gyermekem a jelek szerint egy életre megszerette a kedvenc csapatát… a Miskolci Jegesmedvéket. Persze változatlanul imádja a Fehérvári Ördögöket, na de a Miskolci Jegesmedvék… hát ezzel nem lehet versenyezni. Az kúl. Király. Über alles, úgy tűnik, megmásíthatatlanul.

Szóval azóta annyiban változott az előszobacsata, hogy “Balaz Ladanyi” nosztalgikus emlékké vált – és két hónapja mindent a Jegesmedvék visznek. Sorra nyerik is a meccseket, a Fehérvári Ördögök itteni formája még a deadbull-gyalázatnál is neccesebb. Sok választásom mondjuk nem volt, pláne akkortól kezdve, amikor a feleségem – Budapesti Bocsok néven – a maga módján szállt be a játékba. Méltósággal veszíteni a legnagyobbaknak is tudni kell, ugye.

A történetnek természetesen messzire mutató tanulságai vannak – és én nem vagyok rest méltóképpen levonni őket.

1. Kedves leendő hokiszűz-pátyolgató szülők. Ha elfogadtok tőlem egy jó tanácsot, nagyon alaposan gondoljátok végig, milyen meccsre viszitek ki először a gyermeketeket! Én a Macikkal még jól jártam, de egy deadbullos-sramligyilkosgyíkos verzióba bele sem mernék gondolni…

2. Ha már megtörtént a baj, ne fokozzátok. Azaz még véletlenül se úgy, ahogy én tettem: engedve a gyermek kérésének, mutattam neki pár videót az ő imádott Miskolci Jegesmedvéiről. Kezdve a miskolci barátaim bravúros, idei szezonnyitó videójával, amit zsinórban háromszor meg kellet néznünk (Voscsy!!! A jó isten áldjon meg, a gyermek tollal tetoválta tele a kezét b.zmeg!!!).

3. De ha idáig még el is mentek, eztán még véletlenül se válaszoljatok olyasféle kérdésekre, hogy “mit szurkolnak a Miskolci Jegesmedvék”? Mert egy óvatlan válasz, és azon kapjátok majd magatokat, hogy az az áldott gyermek minden nap “hajrá Macik, hajrá Macik, brum-brum-brum!” indulóval hajlandó csak óvodába menni (Szergej! Mi a t.kömért kellett ezt ennyire fülbemászóan beleénekelned a fejembe a tokaji eszeveszetten!).

Summa summárum: vigyázzatok! Ami nektek egy apró hiba, az odaát könnyen lehet, hogy egy élet új értelme lesz.

Ui.: Kedves miskolci barátaim, segítsetek rajtam, ha valamennyire is kedves nektek az életem. Aki tud, küldjön nekem videót egy brum-brum-brum-os szurkolásról, mert én ilyet nem találtam, de a gyermek lelkesedését látva maximum két-három napot élhetek még, ha ezt nem mutatom meg neki. Az már nem elég, ahogy én adom elő, bármilyen lelkes Miskolc drukker lettem is – neki most már original verzió kell, nem éri be kevesebbel…

Összes (24)

Utolsó hozzászólások

 1.   #19
  edudus,   

  @facsipesz: Kell is az utánpótlás! ;)

 2. check
    #20
  check,   

  Na akkor mi lett volna, ha a Volán - valamilyen irreális véletlen folytán - a DAB ellen nyomta volna a szezonnyitót és a kis trónörökös most bikabucikat pingálna mindenhova? Az lenne szerintem az igazi poén (egyébként tényleg jó sztori, jól tálalva) :)))))

 3. Raon
    #21
  Raon,   

  Edudus: ahogy gondolod. :)

  Check: na az aztán tényleg poén lenne, mondom én, hogy a Macikkal még jól is jártam. :)

  A miskolci barátoknak (és legfőképpen Szabolcsnak) ezúton is szeretném megköszönni a gyors segítséget - immáron original verzióban zúghat nálunk a brum-brumb-rum.

 4. eszel
    #22
  eszel59,   

  @Raon: Még annyit elfelejtettem,hogy valszeg nagyon értelmes lehet a gyermek és nagyon fejlett esztétikai érzékkel áldották meg a szülei.Mindkettőt mi sem bizonyítja jobban,mint hogy a Macik a kedvencei...
  Más:arra azért kíváncsi lennék,hogy immáron originál verzióban hogyan zúghat nálatok ...a brum-brumb- RUM?( Ez most az új gyerekportorikó fajta,amit a fiad azért iszik hogy elviselje az apja előadását..?)

 5.   #23
  foldgomb,   

  Nagyon jó az ìràs , tetszett :))

 6. Raon
    #24
  Raon,   

  @eszel59: Ej, de csúnyán lebuktam. :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS ÉLŐ
EBYSL 17:40 VASEHL ÉLŐ
CEHC 18:30 AVSOHC ÉLŐ
EBEL 18:30 ZNOAVS 2-1ÉLŐ
EBJL 19:00 MACDMJ ÉLŐ
U18 19:00 TVSSCC ÉLŐ
U18 19:40 KMHUTE INFO
MK 20:40 HKBDHK INFO
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk