Vége a bemelegítésnek

   

Amikor terveztük a Jégkorongblogot, két dologban biztosak voltunk. Tudtuk, hogy újra indítjuk a kommentelést, és azt is, hogy azokat a hibákat nem követjük el újra, amelyek miatt ? részben ? annak idején beszüntettük a hozzászólások lehetőségét. Ennek ellenére tettünk egy kísérletet, mindenféle korlátozás, szamárvezető, egyéb nélkül engedtük a terepre a szereplőket. Biztos volt, hogy ez így nem maradhat fenn sokáig, de kíváncsiak voltunk, hogy mégis meddig. Tegnap jött el az a pont, amikor azt mondtuk, eddig és nem tovább. Őszinték vagyunk: tovább bírta a közösség, mint ahogy arra számítottunk.

Ugyanakkor ami vasárnap óta a kommentfolyamban lezajlott, az pont az, ami miatt két éve a régi blogon a lockout mellett döntöttünk. Úgyhogy ezúton jelezzük, ebben a mederben nem folynak tovább a dolgok. Ezt követően minden esetben igyekszünk a megfelelő szankcióval élni. A helyzet nagyon egyszerű. Meg kell emészteni, hogy ez nem egy bulvár-, nem egy rendőrségi, nem egy pornóblog, de még csak nem is a retardáltak gombolyítója. Ez a Jégkorongblog, ahol akár tetszik, akár nem, a gazdák határozzák meg a játékszabályokat. Ezek a szabályok nem túl bonyolultak, és aligha nevezhetők szigorúnak. Nagyjából egy mondatban összefoglalhatjuk a lényeget: semmilyen okból kifolyólag sem sérthető meg senki emberi méltóságában.

Gyengébbek kedvéért kibontjuk ezt a mondatot, konkrét példák említésével. Lehet, hogy egyes olvasóink szerint Ocskay Gábor a magyar jégkorongsportot szándékosan teszi tönkre a saját csapata érdekeit szem előtt tartva, de ezt a véleményét nem írhatja meg a kommentek között. Lehet, hogy Tokaji Viktor néhány kommentezőnk szerint 3-4 rossz meccse után azt érdemli, hogy nyugdíjas alibistának titulálja, aki jobb lenne, ha elhúzna a retekbe, de azonnal, de ezzel a véleményével nem fertőzheti blogunk tartalmát. A Jégkorongblog kiáll a magyar jégkorongélet minden egyes szereplőjének személyes méltóságáért. Nem érdekel minket, hogy milyen edző Pék György akkor, ha bárki olyan jelzőkkel illeti, amelyek felháborítóak és kocsmába valók. Nem engedtük, hogy a kudarcok után belerúgjanak. Hasonlóan jártunk el Benk Andrással, amikor össznépi utálat zúdult rá a Volán-szurkolók részéről, s mit tesz a sors, ma már többen rajongói azok közül, akik akkor támadták. Folytathatnánk a sort, de minek. Azt gondoljuk, könnyen érthető a történet.

Viszont innentől egyes szám első személyt használok. Kritizálni bárkit bármikor lehet, főleg a munkámat és a többiekét. Álszent lennék, ha szó nélkül mennék el a Theutusszal történt szerda esti konfliktusom mellett. Bár nyilvánvalóan túlérzékeny vagyok bizonyos témákra, ennek ellenére bátran lehet kritizálni munkámat. Elviselem, ha Volán-, UTE-, Fradi-szurkolónak titulálnak egyes cikkeim miatt, elfogadom, hogy az újvárosiak azt mondják, nyomjuk a Fehérvárt, miként az sem zavar, ha valakinek esetenként túl sok a Ladányi- vagy a Gebei-cikk nálunk. Minden jöhet, egyet kivéve, hogy valaki nemtelen vádakkal illessen. Ocskay szócsövének nevezni, aki azért ír cikket, mert az Öreg megrendeli annak érdekében, hogy egyrészt ki tudja rúgni az edzőt (és ebből a szempontból az sem zavarja az illetőt, hogy nem rúgta ki), másrészt hogy ne a 76,2 millió forintos állami támogatásról szóljon a közbeszéd itt, ez olyan súlyú vád, amit nem fogadok el. Nem kívánok magyarázkodni ilyen ügyekben, mert nem hagyom belerángatni magam. Nagyon bízom benne, hogy ötéves munkámmal bizonyítottam annyit, hogy ilyesmit ne feltételezzenek rólam az olvasók. Ha nem, akkor úgyis megette a fene az egészet. De ha mégis feltételezhető rólam ilyen, akkor sem fogadom el, hogy a pofámba vágja ezt valaki. Mint ahogy más esetében is így járok el.

Vissza a többes számhoz. Legnagyobb igyekezetünk ellenére is írunk szerencsétlen, nem jól időzített cikket ? bízom benne, idebiggyeszthetem, hogy ? néha, valószínűleg a tegnapi Tizenkettőből kilenc sem volt a legszerencsésebb. Több visszajelzésből éreztük, hogy félreérthetőek voltunk. Sajnáljuk az esetet. Viszont soha, de soha nem írnánk edzőbúcsúztató vagy -sirató cikket. Nálunk nincsenek megrendelt cikkek. Senkinek a szócsöve nem vagyunk, nem voltunk, nem leszünk. Azazhogy mégis: a jó jégkorong szócsövének szerepét bármikor vállaljuk. Játsszák bár Fehérváron, Dunaújvárosban, Káposztásmegyeren, Csíkszeredában vagy akárhol. Mert a Jégkorongblog a tájékoztatás miatt jött létre, nem a saját magunk fontosságát kívánjuk hangsúlyozni. Ezért is szeretnénk, ha az eddig leírtak érthetők lennének mindenki számára.

Több tíz- (na jó, 20-30) ezres olvasóközönségünk 1-2%-a kommentezik. Nyilván ennél sokkal többen olvassák a hozzászólásokat. Számunkra nagyon fontosak az olvasók, fontos ez a közösség, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy visszaengedtük a kommenteket, mi több, Fanblogot indítottunk, és ez még tán nem is a vége a közösségi fejlődésnek. Az a célunk, hogy az olvasók által a cikkekhez tett megjegyzések értéket képviseljenek, emeljék a blog színvonalát ? de legalábbis ne rontsák ?, koherens részét képezzék az egésznek. Bár ebből az írásból ez kevéssé derül ki, vannak jó pillanatok is, ez erőt ad. Mindenkinek további jó olvasást és kommentelést kívánunk!

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum