Nincs magyar az NHL-draftlistán

   

Viszont meglehet az új Forsberg. A draftot 2013. június 28-29-én tartják Newarkban.A lockout idején sem áll meg az élet az NHL-ben, máris készül a liga a következő évi tehetségmustrára. Jövőre az 1993. január 1-je és az 1995 szeptember közepe között született jégkorongozók NHL-es játékjogáért küzdhetnek meg a csapatok. Az NHL Central Scouting szervezete kiadta a következő draftlista alapját képező előzetes játékoslistát. Ezen azok a játékosok szerepelnek, akiket a játékosmegfigyelők a legnagyobb ígéretnek tartanak az észak-amerikai és európai top junior ligákból. A játékosokat 3 kategóriába sorolják aszerint, hogy hányadik körben kelhetnek el az előzetes várakozások szerint. Az A kategóriába az első körre is esélyesnek tartott játékosok kerülnek, a B-be a második körre jósolt játékosok, a C kategóriába pedig azok, akiket a 4?6. kör valamelyikében draftolhatnak a jelenlegi állapotok szerint.

Habár még korai lenne bármit mondani, a játékosmegfigyelők főnöke, Dan Marr szerint az idei lista csatárokban igen erős. Észak-Amerikából különösen a QMJHL-ben játszó Nathan Mackinnont és a Western Hockey League-ben hokizó Seth Jonest emelte ki.

Az európai játékosok közül elsősorban a svéd Elias Lindholmot dicsérik a szakértők. Goran Stubb, az NHL Central Scouting európai igazgatója egyenesen úgy fogalmazott, őt tartja az új Peter Forsbergnek. Lindholm a Brynasban játszik, tavaly a svéd juniorligában 36 meccsen 14 gólt és 49 pontot szerzett, míg +/- mutatója +24 volt. Az Elitserienben 12 meccsen lépett jégre, pontszerzésig nem sikerült jutnia. Hozzátesszük ez még az idei 3 meccsen sem jött össze a fiatal játékosnak. “Komplett játékos ? mondta róla Stubb az nhl.com-nak. ? Könnyen ő lehet a következő Peter Forsberg. Kiválóan korcsolyázik, és nagyon jó versenyző típus, aki minden shiftben 110%-ot teljesít. Sokat korcsolyázik, gólt lő, passzt ad, és bár kimondottan fineszes játékos, fizikailag is nagyon jó adottságokkal rendelkezik.”

Szintén A kategóriás besorolást kapott a finn-orosz Aleksander Barkov, aki finn SM-liiga egyik legfiatalabb játékosa. A 2012-es junior vb-n, 16 évesen és 4 hónaposan, egy gólt ? ezzel finn rekorder, ő a legfiatalabb gólszerző ? és négy pontot szerzett. A 188 centis és 93 kilós center tavaly 36 meccsen 7 gólt és 16 pontot szerzett. Stubb így jellemezte: “Okos, hidegfejű, hatékony és kreatív. Nagyon jól lát a pályán. Édesapja is kiváló játékos volt, rá hasonlít a stílusa.” Jól kezdte az idei szezont, hiszen 3 SM-liiga meccsén 1 gólt és 4 asszisztot szerzett a Tappara színeiben. Jacob de la Rose a svéd juniorligában és az Allsvenskanban játszik a Leksand színeiben.

A teljes európai lista itt található. Az észak-amerikai listán több olyan játékos is szerepel, akik neve apjuk révén már ismert, így például Max Domi, aki Tie Domi fia, vagy a kapus Anthony Brodeur, aki a Híressségek Csarnoka-tagságra is eséllyel pályázó Martin Brodeur gyermeke.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum