Máris indul a juniorbajnokság

   

Az UTE-Vasas?Dab.Docler mérkőzéssel szerda délután kezdődik a kibővített U20-as versenysorozat. Az elmúlt években rendkívül hányatott sorsú sorozat ez, volt hogy egyáltalán ki sem tudták írni, volt hogy három csapattal rendezték meg, volt hogy a másodosztállyal közösen lehetett lebonyolítani. A 2012/13-as idényre örömteli változások történtek, összesen hat csapat nevezett, és közülük négy, a Debreceni HK, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC Budapest és az UTE-Vasas a magyar bajnokság mellett  külföldön is játszik. Négyük mellett a Dab.Docler és az MTK-FTC vesz részt a magyarországi sorozatban.

A hat csapat egy oda-vissza kört játszik, szerdai napokon, az alapszakasz mérkőzéseit a válogatott vb-szereplése miatt szünet követi, a rájátszás januárban indul. Az alapszakasz első négy helyezettje elődöntőt, majd döntőt játszik, az 5-6. helyezettek viszont egyből helyosztón döntik el a végső helyezést. Nagyon fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy nem U23-as, hanem U20-as bajnokságot írt ki a szövetség, de minden mérkőzésen öt túlkoros, U23-as játékost lehet szerepeltetni.

“Minden mérkőzésen győzni szeretnénk ? mondta blogunknak Janne Sinkkonen, az UTE-Vasas junior edzője ?, bár tudom, hogy minden ellenfelünknek is ez a feltett szándéka. Éppen ezért jó mérkőzésekre számítok. Nagyon fontos, hogy a fiatal játékosoknak legyen mérkőzésük a saját korosztályukban is, ahol övék kell legyen a felelősség. Ha a felnőttek között játszanak, el lehet nézni nekik sok mindent, mondván, még tanulniuk kell. A saját korcsoportban viszont felelősségük van, ott nem lehet felmentés. A mérkőzésekre a Vasasból is kapunk játékosokat. Az a legfontosabb célunk, hogy a jó eredményeket úgy érjük el, hogy a játékosaink folyamatosan tanuljanak és fejlődjenek közben. Szeretnénk minél inkább kész játékosokat nevelni a felnőtt csapat számára.”

“Kicsit lyukas ez a korosztályunk, de ez egyelőre országos probléma ? mondta Szakács Ferenc, a Dab.Docler juniorjainak edzője. ? A felnőtt csapatból hat játékos áll majd időről időre a rendelkezésünkre, Somogyi Balázs, Pavuk Attila, Virág Tamás, Strenk Hunor, Papp Csaba és Nagy Richárd. Közülük kapunk majd meg rendszeresen 3-4 játékost, a szerdai rajtra például az utóbbi hármat. Emellett az ifikből töltjük fel a keretet, onnan várhatóan két sor lesz jégen az első mérkőzésen. Célunk a dobogós helyek egyikének megszerzése.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum