Felháborító, ami vasárnap történt

   

A Salzburggal játszott 2-9 másnapján menedzsmentülést tartott a Sapa Fehérvár AV19. Az esetnek komoly következményei lesznek, de csak a hét közepén döntenek a konkrét szankciókról. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nem fogalmazott visszafogottan: az edzőknek nagy a felelősségük, egy-két játékos teljesítménye minősíthetetlen.

“Hétfőn menedzsmentülést tartottunk ez ügyben, és úgy határoztunk, hogy mindenképpen lesznek következményei a Salzburg elleni 2-9-nek. Az elmúlt 25 év megtanított arra, hogy a hirtelen döntések nem mindig vezetnek megfelelő eredményre, ezért abban maradtunk, hogy adunk 1-2 napot magunknak a döntések meghozataláig. Ennyi idő kell, hogy teljeskörűen áttekintsük és értékeljük a helyzetet. Egyénileg elbeszélgetünk a játékosokkal és az edzőkkel is.

Rettenetesen gyengén játszottunk, ez a teljesítmény még egyszer nem ismétlődhet meg, és személy szerint mindent meg is fogok tenni ennek érdekében. Fontos, hogy megtaláljuk a jelenlegi probléma gyökereit, fontos a sorrendiség és az ok okozatok feltárása.

A szezon előtti célunk nem változott, az első nyolc hely valamelyikét kell megszereznünk, és a menedzsment úgy ítéli meg, az eddigi négy meccs tapasztalatai ellenére ez a játékosállomány ezekkel a körülményekkel alkalmas erre a feladatra. Tudjuk, tudtuk, hogy a védelmünk lyukas, ráadásul hiányzik belőle egy rutinos bekkünk, de ez nem magyarázat arra, ami eddig történt a szezonban.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mert bár a legutóbbi harmad volt az igazi katasztrófa, de a korábbi 11 alatt is lehetett látni a problémákat, hogy valami nincs rendben. Fizikálisan és mentálisan nagyon nagy hátrányban vagyunk, rossz állapotban, és ez azért aggasztó, mert még csak most kezdődött el a szezon, ráadásul jelenleg csak heti két meccs van. Mi lesz így később, amikor hármakat játszunk?

Nem a bűnbakkeresés a célunk, de azt el kell mondanom, hogy nyilvánvalóan a kialakult helyzetért nagy mértékben felelősek az edzők. Ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy az első sorunk 5-0-ra veszítsen el egy hazai meccset.

A csapatvezetés feladata, hogy ebben a szituációban jó döntéseket hozzon, és ezt a csapatot valahogy visszavigye a pályára, ahol olyan teljesítményre képes, amilyenre az előző szezonban volt. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a csapatunk úgy néz ki, mintha gyengült volna nyáron, miközben a többiek mind megerősödtek. Pedig ez nem így van.

Ezúton is szeretném megköszönni a türelmet annak a 3500 nézőnek és több tízezer tv-nézőnek, aki végigszenvedte ezt a mérkőzést. A csapat tagjai nem tehetik ezt meg velük még egyszer. Több mint 1600 bérletesünk van, nem élhetünk vissza a bizalmukkal. Ugyanígy nem tehetjük meg ezt még egyszer a mellénk állt szponzorokkal, támogatókkal. A játékosok nem felejthetik el, hogy milyen csapat tagjai, hogy milyen mértékben támogatja munkánkat a város, és hogy milyen közönség előtt játszhatnak hétről hétre.

Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy névtől, rangtól, múltbeli teljesítménytől függetlenül a jövőben csakis a 100%-os teljesítményt fogadjuk el. A múlt, az eddigi eredmények semmisek. Minden mérkőzésen harcolni kell a csapatért. Lehet rosszul játszani, lehet veszteni, de nem fogadom el, hogy valaki indolens legyen, beleszarjon az egészbe, közömbösen viselkedjen a történtek iránt.

Azért vagyunk emberek, hogy képesek legyünk belenézni a tükörbe, és őszintén elmondjuk magunknak, hogy mindent megtettünk-e, 100%-osan dolgoztunk-e a csapatért, a sikerért. Persze mondhatja bárki, hogy igen, de a következő napokban itt nem lesz becsapósdi, ígérem. Mint mondtam, muszáj megtalálnunk a probléma gyökerét. 15 válogatott kerettag játékos játszik nálunk, a magyar csapat szempontjából is fontos, mi történik a klubunknál, ezért az előttünk álló nagy feladatok miatt is fontos, hogy még ezen a héten jó döntésekkel megoldjuk ezeket a gondokat.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Egyénileg elbeszélgetünk sok játékossal, és aki nem fogadja el azokat a dolgokat, amiket elmondunk, annak nincs helye a Fehérvárban, bárkiről legyen is szó. Nem fogok neveket mondani egyelőre, de egy-két játékos teljesítménye minősíthetetlen. Örök optimista vagyok, bízom benne, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, de az is lehet, hogy nem. A Fehérvárnak óriási erkölcsi kárt okozott a vasárnapi mérkőzés, az EBEL-nek és a magyar hokinak pedig antireklám volt ez a hatvan perc. Senkitől nem fogadjuk el ezt még egyszer, a vasárnapi események nem ismétlődhetnek meg.

A tavalyi jó szereplés elégedettséggel töltött el egyeseket. Sokan azt hitték, magától minden megy tovább. De ez nem így van, ez hamar kiderült. Hosszú évek munkájával felépült valami a magyar jégkorongban és Székesfehérváron. Ezt néhány ember nem fogja romba dönteni, ezt garantálom. Felháborító teljesítményeket láttam eddig a szezonban.

A csapat állapota közel sem olyan, mint amilyet várok. Valami van a gépezettel, de ez semmiképpen sem egy ember felelőssége. Az edzők felelősségét nyilván nem lehet megkerülni, jelentős mértékben hozzájárultak ehhez, de mellettük ott vannak a játékosok is. Sok időnk nincs a döntések meghozatalával, mert pénteken itt a következő meccs, amire készen kell állnunk. Azt gondolom, a hét közepéig kiderül, milyen következményekkel jár a vasárnapi mérkőzés. A bizalom túlzottan nagy volt részemről, ez az én felelősségem, de lépni sosem késő.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk