Budapestért küzdenek Zágrábban

   

Az olimpiai elő-előselejtezőn szerdáig kiderül, Horvátország, Szerbia, Mexikó vagy Izrael csatlakozik-e a novemberi, budapesti csoporthoz.

Nem sokat pihenhetnek a pulai arénameccsek után a horvátok. Hétfőn kezdődik Zágrábban az olimpiai előselejtezők első köre. A K csoport küzdelmeinek a Dom Sportova ad otthont. Nem lesz könnyű dolga egyik válogatottnak sem, hiszen a játékosok zöme úgy érkezik a tornára, hogy egyetlen bajnoki mérkőzést sem játszott.

A torna toronymagas esélyese a horvát válogatott. A tavaszi izlandi divízió II/A vb-hez képest hat hiányzó is van a keretben. A honosítottak közül nem nevezték Powerst és a visszavonult Joel Prpicet, az SM-Liigába szerződött Borna Rendulic pedig most azért nem tud jönni, mert a finnek nem tartanak szünetet az előselejtező alatt. Állítólag ha továbbjut a csapat, a budapesti selejtező alatt már megkapja az eltávot a HPK Hameenlinna vezetőitől. Komoly gondja lesz a horvátoknak, hogy az előzetes keretben szereplő játékosok közül alig valaki akad, aki tétmérkőzést játszott volna. Szerencséjük viszont, hogy a többiek is hasonló cipőben járnak. Honosítottak hárman vannak a keretben, Hecimovic, MacAulay és Sertich.

Szerbia válogatottja is ott volt Izlandon áprilisban, de a világbajnoki és az olimpiai selejtezőre nevezett keretüket nem is lehet egy napon említeni egymással. Kovacevic, Milovanovic, Gabric, Popravka, Ilic, Bibic, Babic és Pavle Ogrizovic hiányával az Izlandon szerzett pontok több mint a fele ugrott a csapatból. Ráadásul a dunaújvárosi Szabados, a MAC-os Fehér Jovan és a Finnországban tanuló Nemanja Jankovic kivételével a többiek jégen is alig voltak ebben a szezonban, a tétmeccsek hiányáról nem is beszélve.

A Latin-Amerika legkomolyabb bajnokságát üzemeltető mexikóiak egy osztállyal lejjebb, a divízió II/B-ben játszanak, tavasszal történetük legjobb eredményét érték el negyedik helyükkel. A legfigyelemreméltóbb egyéniségük alighanem a cserepad mögött fog állni, George Kingston, a legendás kanadai edző ugyanis évek óta másodedzőként segíti a mexikói válogatottat.

Az izraeli válogatott tűnik papíron a leggyengébbnek a négyesből. Különösen azért, mert ahogy az az utóbbi időben megszokott tőlük, gyakorlatilag az összes jó játékos hiányzik, a jó nevű külföldi ligákban megfordult játékosok közül egyedül Daniel Spivakot nevezték a tornára. Mellette a legveszélyesebb emberük borítékolhatóan Daniel Mazour lesz, aki a világbajnokságokon rendszeresen a válogatott egyik gólfelelőse.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum