Bolzano?KMH Budapest 4-1

   

A második EWHL-meccset is három góllal nyerték az olaszok. Hazai pályán két hét múlva debütál a KMH.

“Csak 2 nap van az évben, amikor semmit nem tehetsz a győzelemért: a tegnap és a holnap. A mai napon kell győznünk ? számolt be az eseményekről a Jégkorongblognak Gömöri Csaba, az U18-as és a felnőtt női válogatott szakvezetője. ? Ezt a mottót írtam a második bolzanói meccsünk előtt az öltözőajtóra. Azt éreztem, hogy ezen a napon jobban fogunk játszani, szellemileg frissebben, és megszorítjuk ellenfelünket. A bemelegítés és készülődés alatt azonban kicsit pesszimistább lettem. Azt láttam, hogy a vasárnapi déli meccs előtti mozgásokon sem pörögnek a lábak.

A mérkőzés első harmada egy rémálom volt. Szétesve, enerváltan játszottunk, a legalapvetőbb hoki abc-ből sem tudtunk semmit megvalósítani, és sokszor saját magunkat, illetve egymást is kellemetlen helyzetbe hoztuk. Sajnos ismét az olaszok szereztek vezetést, és úgy nézett ki, nem is tudunk vasárnap gólt ütni. Ekkor váratlanul egy távoli lövésbe Dabasi tette bele az ütőjét, amely védhetetlenül vágódott a kapuba. 1-1. A harmad szerencsére lecsorgott, és maradt ez a számunkra kellemes eredmény. Az öltözőben kicsit keményebben fogalmaztam, és elmondtam a lányoknak, hogy ez siralmas volt, és egynek örüljünk, hogy Németh Ancsa kapusunknak és valami Isteni gondviselésnek köszönhetően 1-1 az eredmény. Kértem mindenkit, hogy az utolsó tartalékait is vegye elő, és ha kell, haljon meg a pályán, mert akkor ki is kaphatunk, de emelt fővel szállunk fel a buszra.

A KMH Budapest első gólja a ligában

A 2. harmadban egy sokkal jobb magyar csapat volt a jégen, aki okos megoldásokat csinált, többször kidolgozott 2-1-es szituációkat, amit azonban rendre elpuskázott. Voltak helyzeteink, lövéseink, de gól nem lett. És ahogy lenni szokott, megint ők szereztek gólt, sőt mindjárt kettőt is, amire mi nem tudtunk válaszolni. 3-1 oda. Az öltözőben azzal kezdtem, hogy milyen a sors, amikor rosszul hokiztunk, akkor 1-1 volt a harmad, most sokkal jobban, de mégis ők lőttek kettőt

A 3. harmadra azt kértem, hogy már a korong ?izzadjon? inkább, mint egyes játékosok, akiket csapágyasra kellett hajtani, hiszen 3 sorunk volt, de csak 5 hátvédünk. Próbálkoztunk a 3. harmadban egy kiállós hokit játszani, de ez sem jött igazán be. Azt hiszem, ekkorra már csak a szívünk volt a jégen, és ez kevés volt ez ellen a nagyon masszív és összeszokott olasz csapat ellen. Sajnos még megkaptuk a negyedik gólt, így az eredményt lemásolta a Bolzano.

Azonban mind a két meccs egészen más volt. Egyben volt hasonló, hogy ha az adott pillanatokban és főleg létfontosságú dolgokban nem hibázunk akkorákat, szorosabb meccseket játszunk, sőt talán nyerünk is egyet. Ez most nem történt meg, de mindenképp hasznos volt, mert inkább itt jöjjenek ki hibák vagy lássuk, hogy ki alkalmas és milyen posztra, mint a nagy világversenyeken, amikor éles és nagyon komoly tétre megy majd a női válogatottak mérkőzése.

Elkezdődött az EWHL-szezon, túl vagyunk az első két megméretésen, ahol ugyan vereségeket szenvedtünk, de nem találtattunk gyengének. Hiszem, hogy 2 hét múlva a Vienna Flyers ellen megszerezzük első győzelmünket is a ligában.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum