Továbbjutna, bentmaradna és feljutna a női válogatott

   

Barcelonától Aucklandig terjedő feladatok előtt a női szakág. Több fronton több cél a kerettagok előtt. Az év csapata számára az idény koronája a december 29-én kezdődő ifjúsági A csoportos világbajnokság.Olvasóink emlékezetében minden bizonnyal és remélhetőleg még él a tromsői csoda, amelynek főszereplője a magyar ifjúsági női válogatott volt, s amelynek eredményeképp az idei szezonban már a világ legjobb 8 ifjúsági válogatottja között említik a magyart. A nyár sem telt el események nélkül, hiszen az IIHF és az MJSZ jóvoltából a válogatott keret minden tagja rangos nemzetközi edzőtáborban készülhetett az előtte álló megméretésre. A szeptember elején végrehajtott válogatott felmérés is világosan mutatta, hogy egyesületükben kiváló edzésmunkát végeznek a lányok.

Az elért eredményeknek köszönhetően Molnár Mónika és Trencsényi Kitti a szezont már az óceánon túl kezdi, a Scanlon Creek Hockey Academy játékosaként. Az A csoportos világbajnokságra novemberben a cseh korosztályos válogatott elleni két edzőmérkőzéssel hangol az ifjúsági válogatott, majd összetartásokat követően decemberben a Pantera Minszk és a Vienna Sabres lesz az ellenfél EWHL-mérkőzés keretében. A világbajnoki megméretésre december 29. és január 5. között kerül sor Finnországban, Vierumakiban. Csoportellenfelünk Kanada, Németország és a házigazda.

A felnőtt női válogatott programja már októberben elkezdődik, hiszen Szlaby Gyöngyiéknek Barcelonában a másodosztályba frissen feljutott Dániával szemben kellene kivívniuk a továbbjutást az olimpiai előselejtezőn. A lebonyolítás érdekessége, hogy továbbjutás esetén a következő fordulóban ? amelynek Sanghaj lesz a házigazdája ? már csak harmadosztályú (azaz divízió 1/B csoportos) ellenfelek (Nagy-Britannia, Franciaország és a házigazda Kína) várnak a továbbjutóra. Az olimpiai selejtezőket követően egy rövid pihenő következik, majd áprilisban Új-Zélandon kell kivívnia a feljutást a nemzeti válogatottnak, amely jelenleg a negyedosztályban indul.

A felnőtt válogatott felkészülésébe is beépülnek az osztrák bázisú női bajnokság, azaz az EWHL mérkőzései. A női EBEL-ben KMH Budapest néven versenyez a magyar csapat, ahogy arról korábban írtunk. Változik a magyar női bajnokság lebonyolítási rendje is. Mindezek biztosítják a folyamatos edzés- és játéklehetőséget azoknak a játékosoknak, akik már nem játszanak a különböző korosztályos fiú utánpótlás-bajnokságokban.

Közvetlenül a felnőtt világbajnokság előtt az ausztrál szövetség meghívására néhány napos edzőtáborozásra érkezik a szigetországba a magyar csapat, Sydneybe. Sajnos a TAO-támogatás nem vehető igénybe a felnőtt válogatott felkészülésében, holott a szelekció jelentős hányada még utánpótláskorú. A felkészüléshez szükséges költségek biztosítására külön szponzori kör kialakítása szükséges, illetve az idei szezonban is készül majd egy falinaptár, amelynek bevétele is beépül a felkészülésbe.

A női szakág vezetői a következő mottót tűzték zászlajukra: “Továbbjutás, bennmaradás, feljutás!”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum