Akik a legtöbbet veszítenék a lockouttal

   

A fiatal, szerződéssel nem rendelkező játékosoknak nagyon sokba kerülhet az NHL-szezon elmaradása. 6 nap maradt a megegyezésre. Ők most állnak életük első, hosszú távú és igen jövedelmező szerződése megkötésének kapujában. Erre azonban aligha van esélyük, amíg el nem dől, hogy a liga és a játékosok meg tudnak-e egyezni a folytatásról. Olyan játékosokról beszélünk, mint Evander Kane a Winnipeg Jetsből, P. K. Subban, a Montreal Canadians védője, a dallasi Jamie Benn, Ryan O’Reilly a Coloradóból, Tyler Ennis a Buffalóból, Michael Del Zotto a New York Rangersből, Dimitrij Kulikov a Floridából, vagy John Carlson a Washington Capitalsből. Ők a jövő nagy ígéretei, egyelőre azonban csak ígéretek, és klubjaik érthető okokból nem akarnak kockáztatni, hiszen hatalmas összegekről van szó.

Pedig minden jól indult, hiszen amikor Jeff Skinner szerződését közel 35 millió dollárért, hat évre meghosszabbította a Carolina Hurricanes, többen azt gondolták, hogy ez nyilvánvalóan iránymutatóként szolgál a többi csapat számára is. És így is lett, nem sokkal a szerződés bejelentése után az Edmonton Oilers hosszabbított két kulcsfontosságú csatárával, Taylor Hall-lal és Jordan Eberlével, hasonló időre, hasonló összegekért. A kollektív szerződésről szóló tárgyalások megakadásával azonban a többi fiatal tehetségnek nem sok reménye van hasonló szerződésekre, vagy ha igen, akkor is maximum rövid távúakra.

Az első szerződéssel rendelkező játékosok bérének szabályozása (magyarul csökkentése) egyébként is a tárgyalások egyik legforróbb pontja, a bevételek megosztásának arányán kívül. Így ezeknek a játékosoknak most el kell dönteniük, hogy rövidebb időre és kevesebb pénzért hosszabbítanak, vagy megvárják az új kollektív szerződést, amely esetleg számukra kedvezőtlenebb feltételeket rögzít majd.

Mindeközben a többi tengerentúli liga sorra jelenti be, hogy felkészült arra az esetre, ha az NHL rajtját el kell halasztani. A megállapodásra hat napjuk van a feleknek, szeptember 15. meghatározóan fontos dátum a 2012/13-as szezonban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum