Jobb Dávid befejezte pályafutását

   

A válogatott és a Dab.Docler hátvédje hétvégén jelezte a csapatvezetésnek, felhagy a jégkoronggal. Másfél éve már majdnem megtette ezt. Váratlan lépésének okait is elárulta.
Jobb Dávid a Jégkorongblognak elmondta, hogy elsősorban családi okok játszottak szerepet a döntésében. Feleségével együtt gyermeket nevelnek és továbbiakat is szeretnének, a hoki pedig sok időt elvett a családtól. További lényeges szempont volt döntése meghozatalában, hogy már nem érezte magát elég motiváltnak ahhoz, hogy jó teljesítménnyel segíteni tudja csapatát. A válogatottságtól is egyre messzebb került, úgy érezte, hiába tett meg mindent, nem igazán látta esélyét, hogy bekerüljön a keretbe.

Mindezeket pedig tetézte, hogy térdproblémái is állandósultak. A még mindig csak 24 éves hátvéd határozott elképzelésekkel rendelkezik a jövőt illetően: “Van egy vállalkozásom, azt szeretném fejleszteni, és előttem áll további két-három lehetőség, amiben nagyobb kihívást látok, mint a jégkorongban. Mindazonáltal nincs kizárva, hogy visszatérek, ha egy fél év múlva újra éhes leszek, akkor elkezdek edzeni, és ha a dunaújvárosi szakvezetés igényt tart a játékomra, a következő szezonban újra játszhatok. Ennek esélyeit nem tudom felmérni, de 17 éve ezt csinálom, ez volt az életem és ez is marad.”

A Jégkorongblog megkereste Azari Zsoltot, a Dab.Docler klubelnökét is, aki elmondta, hogy kétségkívül nem jött jókor a bejelentés, hiszen egy hét van hátra a liga rajtjáig. Ugyanakkor nem jelent megoldhatatlan problémát a játékos pótlása, hiszen továbbra is játékosbőségben szenved a klub. Azari elmondta, nincs olyan játékos Magyarországon, aki pusztán a tehetségével sikeres tudna lenni, ezért kiemelten fontos a tűz és a motiváció. “Dávid már többször próbálta a hitet és a tüzet megtalálni magában. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.” A klubelnök éppen ezért fontosnak találta, hogy Jobb még a szezon előtt jelezte a problémát, ami tisztességes eljárás.

A klubhoz továbbra is folyamatosan érkeznek hátvédek próbajátékra, valószínűleg a héten megoldódik a távozók pótlása. Ugyanakkor tény, alaposan átalakul a DAB védelme, hiszen a válogatott két alapembere, Hegyi Ádám és Pozsgai Tamás mellett Lubos Velebny, Lencsés Tamás és Jobb Dávid is távozott.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum