Szlovéniában játszik a juniorválogatott

   

Tim Kehler megkezdte munkáját a magyar juniorválogatott edzőjeként. A Miskolcnál is dolgozó trénerrel az első meccs előtt beszélgettünk. A magyar juniorválogatott pénteken és szombaton Mariborban a házigazda Szlovéniával játszik.

? A miskolci felnőttek felkészítése mellett az U20-as válogatott szeptember végi edzőtáborát is irányítja, és a szlovén korosztályos válogatott elleni két mérkőzésen is a kispadon áll majd. Hogyan menedzselhetőek ezek a napok?

? A kérdés most valóban jó időben talált meg, mert a szakmai munka mellett éppen a junior-edzőtábor időtartamára csúszott be egy protokolláris rendezvény is. A borsodi csapat szponzorai és a városvezetés egy találkozó keretében megtisztelte a jégkorong-szakosztályunkat, és természetesen ezen a találkozón is részt vettem. Nem tagadom, az utóbbi napok valóban hektikusan telnek, de a város felnőtt csapatát jó kezekre bíztam, nyugodtan tudok koncentrálni az U20-as válogatottra. A távollétemben Egri Gergő gyakorol a játékosokkal, a játékosok elvégzik az egyeztetett feladatokat. A juniorcsapatnál is számíthatok a segítőimre, Tyler Dietrichre, Svasznek Bencére és Várady Csabára.

? Milyen állapotban érkeztek a játékosok a táborba?

? Az ilyenkor elvárható erőállapotban találtam a kerettagokat. A közel 40 fiatal többségében már hetekkel ezelőtt elkezdte a felkészülést, ennek megfelelően készen álltak a munkára.

? Találkozott rátermett vagy éppen kiemelkedő képességű játékosokkal?

? Nehezen tudnék ilyen rövid együtt töltött idő után bárkit is kiemelni. Az első keretszűkítés megvolt. Annyit mondhatok, hogy a mostani formájuk alapján az utazó srácok tűntek ki a többiek közül.

? A kétnapos együttlét alapján a játék mely elemei igénylik leginkább a fejlesztést annak érdekében, hogy a csapat a lehető legsikeresebben szerepeljen majd decemberben a világbajnokságon? Egyáltalán mire volt elég  ez a nem egészen két nap?

? Korai lenne még a teljes fejlesztésről nyilatkozni, de egy dolog már az elején feltűnő. A védő harmadban való csapatmozgás és a védő harmadból történő korongkihozatal tökéletesítésre szorul. Az edzőtársaimmal az éles mérkőzéseket követően vonjuk majd le a következtetéseket, ez alapján lehet majd kijelölni a fejlesztendő területeket. Az együtt eltöltött idő csak arra volt elég, hogy a látottak alapján kijelöljük azt a 22 játékost (2 kapus, 7 hátvéd és 13 csatár), akiket elsőként ki akarunk próbálni éles meccseken. Ezekkel a srácokkal az elképzelt játék egy-két alapelemét átbeszéltük, kíváncsi vagyok arra, hogy mennyire tudják majd alkalmazni egy igen erősnek ígérkező csapattal szemben.

? Eltöltött már néhány hetet a miskolci csapattal, most két napot a juniorokkal. Az első benyomások alapján hogyan jellemezné a magyar játékosokat?

? Elsőre feltűnő a hokisok egyéni képzettsége. A botkezelés, a korongkezelés és az egy-egy elleni megoldások, főként a támadóharmadban, megfelelő színvonalúnak minősíthetők. Minden játékosban megvan a vágy a gólszerzésre, ami nekem, mint a támadóhokit kedvelő edzőnek, különösen tetszik. A kapura lövések erején és a korongmegjátszás gyorsaságán, a reakcióidő lerövidítésén azonban még van mit fejleszteni. Az Észak-Amerikából érkező szakemberek leginkább abban hozhatnak újat, hogy a megfelelő egyéni képességekkel megáldott játékosok csapatként tudjanak többet kihozni magukból. Úgy fogalmaznék, hogy a játékfilozófia az, amiben leginkább képesek vagyunk fejleszteni a már kialakult rendszeren. A csapatként való mozgás fontosságának a megértetése, azaz a siker csapatban történő kivívásának az elsődlegessége vezérelje a játékosokat. Fontos azonban, hogy a válogatottbeli pozícióért állandóan meg kelljen küzdeni, és a srácokban legyen meg a versengési vágy, mindenki akarjon mindig mindent megtenni a siker érdekében.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum