4. Ifjabb Ocskay Gábor-emléktorna

   

Ez évben szeptember 1?2-án rendezi a Sapa Fehérvár AV19 az emléktornát, a korábbiaknál erősebb mezőny gyűlik össze. A fájdalmas emlékezés mellett igazi hokifesztivál készül Székesfehérváron. Minden eddiginél erősebb mezőnyt sikerült a rendezőknek Székesfehérvárra csábítani, hiszen itt lesz a szlovén HDD Telemach Olimpija Ljubljana, a német EHC Red Bull München és igazi sztárvendégként a cseh HC Vítkovice Steel. Az ellenfelek számba vételét kezdjük ez utóbbival, annál is inkább, hiszen ? mint Ocskay Gábor szakosztályelnök a sajtótájékoztatón elmondta ? cseh extraligás csapat legalább 20 éve nem lépett jégre Magyarországon. Ráadásul a Vítkovice az Extraliga élmezőnyébe tartozik, legutóbb is csak a későbbi bajnok verte ki a negyeddöntő hetedik meccsének hosszabbításában. Ennél tovább csapat aligha juthat egy bajnokságban, kivéve, ha megnyeri azt. Amire 2010-ben és 2011-ben is esélye volt, hiszen mindkét alkalommal döntőt játszottak, előbb a HC Pardubice, később a HC Trinec szerezte meg előlük az aranyérmet.

Játékosaik között találjuk többek között a büntetőlövés-válogatások örökös szereplőjét, Marek Malikot, és még számtalan szupersztárt, a teljes keretet itt találják. Akár még egy háromszoros világbajnok is feltűnhet Fehérváron. Egyetlen magyar vonatkozása is van a csapatnak, hiszen próbajátékon szerepel a korábban a Dunaújvárost és a Ferencvárost is megjárt David Vychodil, arról nincs információnk, hogy ő a csapattal utazik-e.

A Vítkovicével ellentétben az EHC Red Bull München szoros magyar, sőt fehérvári kapcsolatokkal rendelkezik, hiszen edzője Pat Cortina, aki egyike a valaha volt legkedveltebb edzőknek Székesfehérváron, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként pedig egyenesen a legmagasabb szintre vezette a válogatottat, amit azóta szapporói csodaként emlegetünk. Cortina 2008-ban vette át az akkor a német másodosztályban szereplő csapat irányítását, a cél egyértelműen a feljutás volt, ami a következő szezonban sikerült is. Az utóbbi időben jelentős anyagi gondok miatt a klubot a megszűnés fenyegette, de végül a Red Bull megmentette.

Az emléktorna harmadik szereplője a HDD Telemach Olimpija Ljubljana, akivel szemben jelentős elszámolni valójuk van a fehérvári játékosoknak, hiszen az elmúlt szezonban a szlovénok ütötték el Ladányiékat a négy közé jutástól. Ami pedig a házigazdákat illeti, az őket érintő legfontosabb híreket itt foglaltuk össze. A torna első mérkőzését szeptember elsején, 14 órakor rendezik, a München mérkőzik meg a Vítkovicével. Az esti meccsre 17.30-kor kerül sor, a Fehérvár játszik az Olimpijával. Mindkét mérkőzést élőben adja a Sportklub Tv. Szeptember 2-án előbb a két vesztes találkozik 15 órakor, míg az emléktorna döntőjét 18.30-kor játsszák.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum